U Krbu 45/521, 108 00 Praha 10 – Malešice

Školní odborné soutěže

Odborné školní soutěže mají dlouholetou tradici. Dříve pod názvem O pohár (Městské části Prahy 10 nebo hlavního města Prahy). Nad soutěžemi mají záštity: Hlavní město Praha, Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Městská část Praha 10. Vítězové získávají hodnotné ceny, včetně poháru a diplomu. Soutěže probíhají pro žáky v oborech kuchař - číšník a cukrář. Každá soutěž má svoje téma. Například k výročí založení 100 let státnosti České republiky, žáci oboru číšník míchali nápoj na téma: "Míchané nápoje v českém pojetí", žáci oboru kuchař soutěžili na téma "Zapomenuté české lahůky - příprava tradičních chlebíčků", a žáci oboru cukrář měli téma "Dort republiky". V předešlých ročnících byly témata: Svatý Valentýn, Pokrm ze pstruha, Není burger jako burger, Můj nápoj má příběh, Vymysli z müsli, Slavnostní výrobek k výročí školy, Vánoce našich babiček, Staročeský pokrm, a další

Výrobky žáků hodnotí členové hodnotící komise, která se skládá z řad odborníků. Například:

Pro obor kuchař:

Ondřej Slanina (předseda) – šéfkuchař, Chateau St. Havel, Praha
Jan Horký – šéfkuchař, Francouzská a Plzeňská restaurace Obecní dům, Praha

Marek Fichtner - šéfkuchař hotelu Augustine

Marek Raditsch - hlavní šéfkuchař v prestižní skupině pražských restaurací Kampa Group

Miroslav Kalina -

Roman Paulus - šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron

Jaroslav Sapík - propagátor české kuchyně, majitel Restaurace U Sapíků

Martin Jiskra – šéfkuchař, Club Restaurant Chagalls, Praha
Ondřej Koráb – absolvent, šéfkuchař, restaurace Le Grill hotelu The Mark
Tomáš Zumr – obchodní ředitel pro východní Evropu firmy RATIONAL

Roith JIří - zakladatel vzdělávacího projektu Kulinářské umění,

Pavel Zítko – zástupce šéfkuchaře hotelu Clarion Congress Praha

Petr Procházka – šéfkuchař hotelu Clarion City

Petr Řepásek – šéfkuchař Malostranská Beseda

Douša Přemysl - absolvent školy SOU U Krbu, šéfkuchař Sokolovna Průhonice

 

Pro obor cukrář:
Jaroslava Stejskalová (předseda) – nositelka ocenění Kříže sv. Vavřince 2001, nositelka Zlaté medaile M. D. Rettigové 1997

Pavlína Berziová - vice prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR pro cukrářskou sekci, Certifikovaná komisařka AKC ČR pro obor cukrář, předseda odborné komise soutěže Gastro Junior a dalších soutěží pořádaných pod hlavičkou AKC ČR, lektorka odborných seminářů

Buchal František - cukrář a majitel cukrářské výrobny

Karolína Kocincová – absolventka naší školy, lektorka modelování karamelu a zpracování čokolády, šéfcukrářka, Hotel The Mark
Adéla Hostášková – absolventka naší školy, šéfcukrářka, restaurace Oblaca – Žižkovská věž

Vladimír Krofta – šéfcukrář hotelu Corinthia Praha

Martin Polanecký – šéfcukrář a jednatel cukrářství Viktoria Praha

 

Pro obor číšník: 

Václav Jahn - Šéfbarman /assistent manager of La Casa de la Havana vieja

Zdeněk Javorský - barman a generální manager vzdělávacího střediska barmanů v Mariánských lázních

Bc. Radim Janoušek - barový institut Bar High

Klára Marvanová – Restaurant manager Clarion Congress hotel Prague

Eva Šimrová – Autograph Collection F+B hotel Boscolo