Uplatnění absolventů
Vzhledem k tradici školy a oceněním, kterých škola a žáci dosahují a které tak přispívají k dobrému jménu školy u odborné i laické veřejnosti, nacházejí absolventi školy uplatnění v praxi nejenom v Praze a celé České republice, ale i v zahraničí.
Kuchaři, číšníci a cukráři jako středoškolsky vzdělaní pracovníci s výučním listem, tedy s odborným vzděláním a dovednostmi k profesionálnímu vykonávání zvoleného povolání, se uplatňují v pozicích zaměstnanců ve velkých, středně velkých i malých provozech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb, či mohou podnikat v pohostinství. V současné době také často využívají možnosti pracovat v zahraničí, zejména v zemích Evropské unie. Mohou se rovněž ucházet o přijetí ke studiu do nástavbového studia zakončeného maturitní zkouškou.
Absolventi oboru vzdělání s maturitní zkouškou Gastronomie a Podnikání jsou připraveni uplatnit se ve středních technickohospodářských funkcích v hotelech, ve stravovacích a ubytovacích zařízeních nebo v potravinářských firmách. Mohou vykonávat odborné gastronomické činnosti, a to provozní, marketingové, obchodně podnikatelské, kontrolní, konzultační a řídící v různých pracovních pozicích a právně organizačních formách podnikání. Mohou působit v pozicích zaměstnance, zaměstnavatele nebo podnikatele.
Absolvování těchto oborů umožňuje zájemcům pokračovat ve studiu na vyšších odborných a vysokých školách zaměřených na hotelnictví, potravinářství, marketing, management apod. Řada absolventů působí rovněž v zahraničí.