Maturitní zkoušky 2022 / 2023
Kontrola pomůcek na písemné zkoušky z ČJL a AJ a na didaktické testy z matematiky
Předmět |
Datum |
Čas |
Český jazyk a literatura |
17. 4. 2023 |
15:10-15:40 |
|
19. 4. 2023 |
9:55-10:30 |
|
20. 4. 2023 |
16:00-16:45 |
Anglický jazyk |
19. 4. 2023 |
13:30-14:15 |
Matematika |
24. 4. 2023 |
13:30-14:15 |
Maturant si přinese obálku velikosti pomůcky. Škola obálky nemá k dispozici.
Uvedené termíny a časy je nutno dodržovat.
Kontrola bude probíhat ve sborovně školy.
Harmonogram maturitních zkoušek jaro 2023
Společná část |
|
|
2. května 2023 8:00 Matematika 2. května 2023 13:30 Anglický jazyk 3.května 2023 8:00 Český jazyk a literatura |
Profilová část - nástavbové studium - obor Podnikání |
|
|
25. dubna 2023 8:00 hod. 27. dubna 2023 8:00 hod. |
|
16. května 2023 8:00 hod. |
|
15. května 2023 8:00 hod. |
|
22 . - 26. května 2023 |
Profilová část - obor gastronomie |
|
|
25. dubna 2023 8:00 hod. 27. dubna 2023 8:00 hod. |
|
|
|
18. - 20. dubna 2023 |
|
22 . - 26. května 2023 |
Uzavření známek za 2. pololetí: 24. dubna 2023 (16:00 hodin)
Odevzdání přehledu četby vyučujícímu LEV: do 31. března 2023
Podmínky výběru četby do seznamu jsou uvedeny ve školním seznamu četby – Četba k maturitě
Informace k průběhu zkoušek
OBOR GASTRONOMIE
OBOR PODNIKÁNÍ
Slavnostní předávání maturitních vysvědčení
5. června 2023 - Vršovický zámeček
Obsah maturitní zkoušky
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
Společná část
- Český jazyk a literatura - didaktický test
- Cizí jazyk nebo Matematika - didaktický test
Profilová část
- Český jazyk a literatura - ústní zkouška
- Cizí jazyk - ústní zkouška
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Evidence hospodaření, Marketing a management) – ústní forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Provoz v gastronomii, Výroba a odbyt v gastronomii, Výroba pokrmů, Technika odbytu, Nauka o výživě)
Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část
- Anglický jazyk – ústní forma
- Německý jazyk – ústní forma
- Matematika – písemná forma
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
Společná část
- Český jazyk a literatura - didaktický test
- Cizí jazyk nebo Matematika - didaktický test
Profilová část
- Český jazyk a literatura - ústní zkouška
- Cizí jazyk - ústní zkouška
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Management a marketing) – ústní forma
- Účetnictví – písemná forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Podnikání v gastronomii, Učební praxe)
Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část
Okruhy učiva pro přípravu k maturitní zkoušce
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
- Četba k maturitě
- Matematika
- Evidence hospodařeni
- Provoz v gastronomii
- Anglický jazyk
- Anglický jazyk (dobrovolná zkouška)
- Management a marketing
- Ekonomika
- Německý jazyk
- Německý jazyk (dobrovolná zkouška
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
- Četba k maturitě
- Účetnictví
- Podnikání v gastronomii
- Matematika
- Učební praxe – Management a marketing
- Učební praxe – Základy práva, Pracovní prostředí
- Učební praxe – Ekonomika
- Anglický jazyk
- Anglický jazyk (dobrovolná zkouška)
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů
Kritéria pro hodnocení maturitní zkoušky
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
- Český jazyk a literatura - písemná práce
- Český jazyk a literatura - ústní zkouška
- Cizí jazyk - písemná práce
- Cizí jazyk - ústní zkouška
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Evidence hospodaření, Management, Marketing služeb) – ústní forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Provoz v gastronomii, Výroba a odbyt v gastronomii)
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
- Český jazyk a literatura - písemná práce
- Český jazyk a literatura - ústní zkouška
- Cizí jazyk - písemná práce
- Cizí jazyk - ústní zkouška
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Management a marketing) – ústní forma
- Účetnictví – písemná forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Podnikání v gastronomii, Učební praxe)