Číšník
Zajímáš se o moderní gastronomii? Pohybuješ se rád(a) v atraktivním prostředí? Zajímají tě nové světové trendy ve stravování a stolování?
Délka přípravy: 3 roky
Kód oboru: 65-51-H/01
Způsob zakončení: závěrečná zkouška
Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
Možnosti dalšího vzdělávání: nástavbové studium
Proč studovat u nás?
- Praxi se naučíš ve vyhlášených pražských hotelech a restauracích pod vedením zkušených učitelů a místního personálu.
- Pravidelně vozíme ocenění z odborných soutěží v rámci celé ČR.
Co se naučíš?
- Připravit oficiální i slavnostní tabuli. Staneš se odborníkem na stolování pro každou příležitost.
- Naučíš se aplikovat zásady společenského chování v hotelech a restauracích.
- Ovládneš techniku jednoduché i složité obsluhy hostů. Zásady servírování pokrmů, teplých i studených nápojů, flambování a stolničení obecně.
- Naučíš se odborně sestavovat jídelníček, efektivně hospodařit s finančními prostředky a materiálem, energiemi, odpady, vodou a jinými látkami s ohledem na životní prostředí.
Možnosti uplatnění
- Odborný pracovník v ubytovacích a stravovacích provozech, hotelech, restauracích a provozovnách hromadného stravování.
- „Odborný garant v oboru“
- Můžeš si založit vlastní restauraci, nebo jiné stravovací zařízení.