U Krbu 45/521, 108 00 Praha 10 – Malešice

Číšník

Zajímáš se o moderní gastronomii? Pohybuješ se rád(a) v atraktivním prostředí? Zajímají tě nové světové trendy ve stravování a stolování?

Délka přípravy: 3 roky

Kód oboru: 65-51-H/01

Způsob zakončení: závěrečná zkouška

Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Možnosti dalšího vzdělávání: nástavbové studium

Proč studovat u nás?

  • Praxi se naučíš ve vyhlášených pražských hotelech a restauracích pod vedením zkušených učitelů a místního personálu.
  • Pravidelně vozíme ocenění z odborných soutěží v rámci celé ČR.

Co se naučíš?

  • Připravit oficiální i slavnostní tabuli. Staneš se odborníkem na stolování pro každou příležitost.
  • Naučíš se aplikovat zásady společenského chování v hotelech a restauracích.
  • Ovládneš techniku jednoduché i složité obsluhy hostů. Zásady servírování pokrmů, teplých i studených nápojů, flambování a stolničení obecně.
  • Naučíš se odborně sestavovat jídelníček, efektivně hospodařit s finančními prostředky a materiálem, energiemi, odpady, vodou a jinými látkami s ohledem na životní prostředí.

Možnosti uplatnění

  • Odborný pracovník v ubytovacích a stravovacích provozech, hotelech, restauracích a provozovnách hromadného stravování.
  • „Odborný garant v oboru“
  • Můžeš si založit vlastní restauraci, nebo jiné stravovací zařízení.