Kurzy
Kurz zpracování vepřové půlky aneb taková školní zabíjačka
Lektor Martin Zouzal 28. února 2019 uspořádal pro naše žáky kurz zaměřený na zpracování vepřové půlky. Kurz začal rozdělení vepřové půlky a vaření jednotlivých částí na ovar.
CUKRÁŘSKÉ KURZY S PAVLÍNOU BERZSIOVOU
Naši žáci se mohli účastnit několika sladkých kurzů s lektorkou Pavlínou Berzsiovou, víceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů:
11. 4. 2019 kurz s názvem DORTY, POTAHOVÁNÍ A ZDOBENÍ
13. 11. 2018 DEZERTNÍ A ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY
Mořské ryby a dary moře
Kurz proběhl pod vedením zkušeného šéfkuchaře Dalibora Navrátila
Seminář Raw food stravy,
který pořádali 20. října 2015 provozovatelé kavárny My Raw Café v Dlouhé ulici v Praze, seznámil zúčastněné žáky a učitele oborných předmětů a odborného výcviku naší školy s podstatou tohoto typu stravování.
Raw food strava je strava, jež je připravována ze surovin, které jsou zpracována do maximální teploty 42°C, a proto si zachovává svoji „živou hodnotu“ všech enzymů a vitamínů. Přispívá tudíž k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Veškeré výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných surovin, které neobsahují ani lepek, laktózu, ani cukr.
Tato strava nemusí chutnat všem, ale někteří jsou z ní nadšení. A i o to v gastronomii jde – uspokojit co nejširší spektrum strávníků.
Gastronomický kurz pro tureckou skupinu „České omáčky“
Program kurzu:
- Charakteristika českých omáček
- Zásady při přípravě omáček
- Nové trendy v české gastronomii
- Ukázky přípravy různých omáček
- Praktická část příprava omáček