U Krbu 45/521, 108 00 Praha 10 – Malešice

Kurzy

Kurz zpracování vepřové půlky aneb taková školní zabíjačka

Lektor Martin Zouzal 28. února 2019 uspořádal pro naše žáky kurz zaměřený na zpracování vepřové půlky. Kurz začal rozdělení vepřové půlky a vaření jednotlivých částí na ovar.

CUKRÁŘSKÉ KURZY S PAVLÍNOU BERZSIOVOU

Naši žáci se mohli účastnit několika sladkých kurzů s lektorkou Pavlínou Berzsiovou, víceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů:

11. 4. 2019 kurz s názvem DORTY, POTAHOVÁNÍ A ZDOBENÍ

13. 11. 2018 DEZERTNÍ A ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY

Mořské ryby a dary moře

Kurz proběhl pod vedením zkušeného šéfkuchaře Dalibora Navrátila

Seminář Raw food stravy,

který pořádali 20. října 2015 provozovatelé kavárny My Raw Café v Dlouhé ulici v Praze, seznámil zúčastněné žáky a učitele oborných předmětů a odborného výcviku naší školy s podstatou tohoto typu stravování.

Raw food strava je strava, jež je připravována ze surovin, které jsou zpracována do maximální teploty 42°C, a proto si zachovává svoji „živou hodnotu“ všech enzymů a vitamínů. Přispívá tudíž k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Veškeré výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných surovin, které neobsahují ani lepek, laktózu, ani cukr.

Tato strava nemusí chutnat všem, ale někteří jsou z ní nadšení. A i o to v gastronomii jde – uspokojit co nejširší spektrum strávníků.                                                     

                                                                                                                 

Gastronomický kurz pro tureckou skupinu „České omáčky“

Program kurzu:

  •   Charakteristika českých omáček
  •   Zásady při přípravě omáček
  •   Nové trendy v české gastronomii
  •   Ukázky přípravy různých omáček
  •   Praktická část  příprava omáček